Lisabonská strategie: jak stojí v poločase - Urban, Luděk
Lisabonská stratégia - odpoveď na zaostávanie Európskej únie voči USA a nevyhnutnosť radikálnej transformácie európskej ekonomiky. Hodnotiaca správa o dosiahnutých výsledkoch predložená bývalým holandským predsedom vlády Wim Kokom. Nedostaky vo zvyšovaní miery nezamestnanosti, nedostatočný pokrok vo výskume a v inováciách, vzdialené ciele v ochrane životného prostredia. Prečo sa nedarí napĺňať ciele Lisabonskej stratégie. Doporučenia pre odstránenie prekážok a na využitie potenciálu krajín Európskej únie.