Perspektivy vstupu Turecka do Evropské unie: Viděno z českého úhlu pohledu - Souleimanov, Emil
3.október 2005 - plánovaný termín zahájenia rokovaní o vstupe Turecka do Európskej únie. Vzťah Českej republiky k Turecku z historického pohľadu. Postoj Ministerstva zahraničných vecí ČR a parlamentných strán k tureckej otázke. Názory cirkevných predstaviteľov. Náboženské a kultúrne odlišnosti ako argument odporcov vstupu Turecka do EÚ. Zástancovia vstupu Turecka do EÚ podmieňujú vstup splnením kodaňských kritérií.