Brazilská aspirace na stálé členství v Radě bezpečnosti OSN - Suja, Miroslav
Medzinárodné postavenie OSN a štrukturálne reformy. Brazília a Mexiko - ašpirujúce krajiny na členstvo v Rade bezpečnosti OSN. Čínska podpora brazílskeho úsilia. Hospodárske reformy a posilnenie pozície Brazílie v latinskoamerickom kontexte.