Vstup Slovenskej republiky do Európskej únie z pohľadu DPH - Zoričáková, Viera, 1960-
Vymedzenie územnej pôsobnosti z hľadiska uplatňovania mechanizmu dane z pridanej hodnoty. Pojmy tuzemsko, zahraničie, územie spoločenstiev a územie tretích štátov. Zdaňovanie dovozu a vývozu tovarov. Intrakomunitárne obchody. Uskutočňovanie trojstranných obchodov. Charakteristika základných pojmov - registračná povinnosť, zásielkový predaj, dodanie tovaru a dodanie služby- ich aplikácia v praxi.