Finanční inovace při získávání kapitálu - vznik a použití MIPS ( Monthly Interest Preferred Shares) - Jiránek, Petr
Vymedzenie MIPS (Monthly Interest Preferred Shares - Prioritné akcie s mesačnou úrokovou platbou). Štruktúra emisie MIPS. Dôležité charakteristiky MIPS. Pozícia MIPS z hľadiska priorít nároku na cash - flow a vplyvu na schopnosť hradiť záväzky. Účtovné a daňové dopady. Dopad emisie na rating spoločnosti. Investičné rozhodovanie a vplyv na hodnotu spoločnosti. Ekonomické dopady na materskú spoločnosť. Vývoj objemu a emisií MIPS. Empirické štúdie dopadu použitia MIPS.