Výhody executive search pri obsadzovaní kľúčových pozícií - Horváthová, Andrea
Uplatniť správnu stratégiu výberu manažérov na kľúčové pozície je umenie. Personálno poradenské spoločnosti a prednosti profesionálov. Štyri základné spôsoby obsadenia manažérskych pozícií - internal recruitment (vnútorný výber v rámci samotnej spoločnosti), old boys club (metóda výberu neformálnym spôsobom prostredníctvom odporučenia známych), advertising recruitment (výber prostredníctvom inzerátu), executive search (priame vyhľadávanie - spôsob, pri ktorom spoločnosť poverí výberom vhodných kandidátov na danú pozíciu profesionálnu konzultačnú spoločnosť).