Podstata a peňažné toky jednotkovo viazaného poistného produktu - Peller, František
Podstata a hlavné znaky jednotkovo viazaných poistných produktov, ktoré sa na poistnom trhu v SR nazývajú aj produkty investičného životného poistenia. Základnou charakteristikou produktu je fakt, že časť poistného odkladá poisťovňa okamžite na pokrytie všetkých nákladov súvisiacich s daných produktom a zvyšok poistného investuje do portfólia aktív. Oceňovanie jednotkovo viazaného produktu. Určenie ceny jednotiek v jednotkovom fonde. Proces výpočtu privlastňovacej ceny a vyvlastňovacej ceny a určenie ponukovej a odkupnej ceny. Peňažné toky jednotkovo viazaného produktu.