EÚ bude známkovať budovy - Sedlák, Miro
V roku 2006 budú budovy v EÚ dostávať známky. Bude sa hodnotiť ich energetická náročnosť. Do jednej zo siedmich úrovní ich zaradí získaný certifikát. Snaha obmedziť prebytočnú spotrebu energií. Energetická náročnosť existujúcich slovenských budov je stále veľmi vysoká. Obnova budov, zateplenie. Najväčšie energetické straty vznikajú pri dodávkach tepla v rozvodoch. Na Slovensku neexistuje zákon týkajúci sa energetickej náročnosti budov - treba vypracovať nový.