Aplikovaná ekonometrika pri hodnotení efektívnosti elektronického obstarávania - Delina, Radoslav
Vývoj a aplikácia ekonometrického modelu hodnotenia výkonnosti reverzných aukcií, aplikovateľného do rôznych indikátorov výkonnosti ako ROI, NPV, reálne opcie a i., pričom sa vychádza z konkrétneho problému špecifickej firmy v banskom odvetví. Trendy v elektronickom obchode. Meranie výkonnosti firmy aplikujúcej e-business riešenia. Problémy hodnotenia výkonnosti v e-commerce. Finančný výnos z elektronického riešenia. Aplikačný výskum Popis riešenia. Proces spustenia aukcie. Dopad riešenia. Skúmanie zníženia obstarávacej ceny. Analýza výsledkov.