Low costy: kto zostane v hre ?
V posledných rokoch sme svedkami nástupu nízkotarifných dopravcov - tzv. low cost (nízkonákladových) aerolínií. Tieto začali tvrdo a úspešne konkurovať "klasickým" spoločnostiam. Črtajú sa kontúry pôsobenia low costov a tradičných aerolínií. V budúcom desaťročí by mala mať nízkotarifná doprava asi 25-percentný podiel na európskom trhu.