[ Geneticky modifikované plodiny ] - Janků, Jana
Z obsahu: Európa geneticky modifikovaným plodinám dvere otvorila a zase privrela. Na Slovensku sa GM (geneticky modifikované) osivá zatiaľ nesejú, s výrobkami z takýchto surovín sa však spotrebitelia v obchodoch môžu stretnúť. Slovensko ešte nemá pravidlá spolužitia plodín. Španieli sú v únii s GM plodinami najďalej. Európsky pohľad na GMO kriví politika.