Zámery a ciele v integrácii Rómov
Vládny dokument Národný akčný plán Dekády začleňovania rómskej populácie 2005 - 2015, uverejnený v skrátenej forme. Riešenie problémov tejto minority je spoločnou iniciatívou niektorých krajín SVE. Program Dekády sa zameriava na štyri prioritné oblasti - vzdelávanie, zamestnanosť, zdravie a bývanie a tri vzájomne súvisiace témy: chudoba, diskriminácia a rodová rovnosť.