Karol Marx a jeho revolučný Kapitál - Polakovič, Ivan
Životopis, filozofia a tvorba socialistického filozofa Karola Marxa (1818-1883). Vplyv Hegela a Feuerbacha na formovanie filozofie K. Marxa. Marx revolucionár a podpora proletariátu. Priateľstvo s Fridrichom Engelsom. Autor Manifestu komunistickej strany a Kapitálu. Teória pracovnej hodnoty, teória nadhodnoty. Vykorisťovanie robotníkov. Marxov význam pre dnešok.