Metódy hodnotenia efektívnosti environmentálnych investícií - Romančíková, Eva
V štúdii sa prezentujú informácie o existujúcich metódach hodnotenia efektívnosti environmentálnych investícií, ktoré je pre riadenie problémové. Vymedzenie kategórie "investície na ochranu životného prostredia". Metódy hodnotenia efektívnosti návratných environmentálnych investícií. Analýza nákladov a úžitku. Prístupy k meraniu efektov pri absencii trhov priamymi a nepriamymi metódami. Analýza dôsledkov regulácie. Analýza efektívnosti nákladov. Diskontovanie v environmentálnych projektoch.