Európska diskusia o energii - Križanský, Patrik
Bez atómovej energie sa pravdepodobne nebude dať splniť záväzok EÚ definovaný v Kjótskom protokole. Rozhodnutie o spôsobe výroby energie je na národných vládach. V novej smernici sa hovorí o zodpovednosti jednotlivých národných orgánov za jadrovú bezpečnosť a jadrový odpad. Pre dosiahnutie záväzkov z Kjóta - aj využívanie obnoviteľných zdrojov v procese výroby elektrickej energie - nefosílnych palív, vodných zdrojov, vetra, slnka. Budúcnosť výroby energie je v správnej kombinácii viacerých zdrojov.