Několik poznámek ke správnému užívání a interpretaci středních hodnot - Kaňok, Miloslav
Stredné hodnoty patria k základným charakteristikám štatistických súborov. Zdôraznenie, že stredných hodnôt je nepreberné množstvo a ich správna voľba závisí na vlastnostiach súboru ktorého stredná hodnota sa má vypočítať a čo sa má strednou hodnotou vyjadriť. Stredné hodnoty tzv. aritmetický priemer, medián a modus. Priemery zaujímajú najväčší význam medzi strednými hodnotami. Priemer u pomerných ukazovateľov. Priemerná koeficient rastu. Priemer údajov časovej rady.