Nový zákon o integrovanom dohľade nad finančným trhom - Schraml, Zdeněk
Zákon č. 747/2004 Z.z. o dohľade nad finančným trhom a o zmene a doplnení niektorých zákonov bol schválený 2. 12. 2004. Integrovaný dohľad nad finančný trhom bude od 1. 1. 2006 vykonávať Národná banka Slovenska (NBS). Súčasťou dohľadu nad finančným trhom je dohľad nad dohliadanými subjektami, ktorý bude NBS vykonávať na individuálnom základe, na konsolidovanom základe a ako doplnkový dohľad nad finančnými konglomerátmi, a ktorý sa člení na dohľad na mieste, dohľad na diaľku a osobitné procesné konanie. Právomoci NBS v oblasti dohľadu. Zabezpečenie financovania dohľadu.