Teoretické a praktické aspekty státních účelových mimorozpočtových fondů - Pavel, Jan
Zhodnotenie teoretických a praktických aspektov fungovania štátnych účelových fondov. Predstavenie dvoch teoretických modelov, ktoré umožňujú identifikovať dopady tohoto typu inštitúcií na efektívnosť verejného sektora. Teoretické aspekty mimorozpočtového financovania. Výsledky empirickej analýzy fungovania mimorozpočtových fondov v rokoch 1918-1938 a od roku 1993. Súčasný stav v oblasti štátnych účelových fondov v ČR. Zhrnutie výsledkov výskumu.