Prognózování devizového kurzu prostřednictvím teorie přirozeného kurzu a teorie platební bilance - Nesládková, Markéta
Otázky prognózovania devízového kurzu. Ekonomická veda doposiaľ nenašla spôsob, ako presne určovať budúci devízový kurz. Načrtnutie určitého systému vo forme vzorca, ktorý umožňuje kvantifikáciu budúceho kurzového vývoja. Niektoré námety pre ďalšie teoretické i praktické bádanie v oblasti platobnej bilancie pre účely predikcie devízového kurzu. Príklad výpočtu.