Poistné zmluvy v kontexte finančného výkazníctva - Juhászová, Zuzana, 1970-
Definovanie poistnej zmluvy. Definovanie poistnej zmluvy z pohľadu medzinárodnej úpravy účtovníctva - IFRS 4. Príklady zmlúv, ktoré sú poistnými zmluvami. Význam štandardu pre oblasť účtovníctva a zostavenie účtovnej závierky - zdokonalenie účtovania poistných zmlúv, zabezpečenie zverejňovania informácií o poistných zmluvách. Štandard IFRS 4 majú poisťovatelia povinnosť začať aplikovať od roku 2005.