Problematika úpadku a prohlášení konkurzu na majetek společnosti - Hálek, Vítězslav
Tematický rozbor vybraných príčin úpadku u firiem s rozdielnou podnikateľskou činnosťou a vplyv týchto príčin na priebeh konkurzného konania. Otázka právnej úpravy konkurzu a vyrovnania. Riziká nepodania návrhu na konkurz zo strany spoločnosti. Príklad pokusu o vyrovnanie. Príklad konkurzu na družstevné záložne. Problematika v súvislosti s konkurzom a vyrovnaním u poľnohospodárskych družstiev.