Veto prezidenta a vzťah medzi zákonodarnou a výkonnou mocou v USA - Ngo, The Luc
Prezidentské veto ako ústavný prvok bŕzd a protiváh medzi zákonodarnou a výkonnou mocou v USA. Tri základné princípy ústavy. Obsahové vymedzenie pojmu veto z historického hľadiska. Veto v Ústave Spojených štátov amerických, druhy veta a ich charakteristika. Dôvody na zavedenie prezidentského veta, vzťah medzi zákonodarnou a výkonnou mocou v histórii USA. Legislatívne veto a jeho zánik.