Hodnotenie ekonomickej efektívnosti alternatívnych kalkulačných modelov vo vybranom priemyselnom podniku - Rajnoha, Rastislav
Významným nástrojom riadenia nákladov v zmenených podmienkach sa stávajú kalkulácie založené na vykonávaných činnostiach a procesoch - tzv. Activity Based Costing. Prezentácia výsledkov dosiahnutých pri porovnávaní ekonomickej efektívnosti tradičného kalkulačného systému a progresívnou kalkuláciou orientovanou na procesy a činnosti pri uplatnení špecifickej metodiky vo vybranom podniku drevospracujúceho priemyslu. Analýza silných a slabých stránok alternatívnych kalkulačných modelov.