Ke klasifikaci proměnných a škál pro měření a hodnocení - Machač, Otakar
Vymedzenie a vlastnosti škál pre meranie a hodnotenie premenných veličín v štatistike, teórii rozhodovaní a ďalších ekonomických disciplínach. Poukázanie na niektoré problematické chápanie a chybné interpretácie hodnotiacich ordinálnych škál a ich zámenu za škály intervalové. V závere sú uvedené príklady, ktoré demonštrujú rozdielnosti vo vlastnostiach a interpretácii oboch typov škál a presnejšie vymedzujú rozhranie medzi nimi.