Fondový penzijní systém v konvergující ekonomice - Kubíček, Jan
Porovnanie fondového penzijného systému (FF-systém) v ekonomikách s rôznym tempom rastu. Vplyv odlišných temp rastu na FF-systém. Porovnanie ekonomiky s konštatntným rastom s ekonomikou s postupne klesajúcim rastom. Vývoj priemerných a individuálnych miezd. Miera výnosu dosahovaná v priebehu sporenia. Zavedenie modelu reálnej apreciácie (Balassov-Samuelsonov efekt, BS-model) potrebného pre odhad reálnych výnosových mier. Simulácia príspevkovej miery a náhradového pomeru.