Vplyv priamych zahraničných investícií na tranzitívne ekonomiky nových členov Európskej únie - Djebari, Kamel
Geografické rozloženie priamych zahraničných investícií. Prílev priamych zahraničných investícií do strednej a východnej Európy. Faktory určujúce prílev PZI. Hodnotenie vplyvov PZI. Zvyšovanie produktivity v podnikoch odkúpených zahraničnými investormi. Transfer technológie a ľudský kapitál. Posilnenie konkurencie. Perspektívy PZI vstupujúcich do krajín strednej a východnej Euirópy.