Odhad dopadu nového konceptu kapitálové přiměřenosti na banky ČR při použití nejjednodušších metod - Bauerová, Jaroslava
Základná charakteristika nového konceptu bazilejskej kapitálovej dohody. 3 piliere konceptu: minimálne kapitálové požiadavky, proces preverovania regulátorom, trhová disciplína. Problémy diskutované v súvislosti s novým konceptom: precyklickosť, dopad na malé a stredné podniky. Odhadované dopady na banky v ČR pri požití štandardizovanej metódy merania úverového rizika a základnej metódy merania operačného rizika. Dopady nového konceptu na regulátorov.