K chápaniu súčasnej svetovej politiky v teórii medzinárodných vzťahov (sociologické aspekty) - Škvrnda, František
Sociologické aspekty chápania súčasnej svetovej politiky v teórii medzinárodných vzťahov. Svetová politika ako špecifická časť medzinárodných vzťahov. Náčrt širšieho a užšieho chápania svetovej politiky. K základným črtám súčasnej svetovej politiky. Svetová politika a protirečivosť globalizačných procesov. Svetová politika a aktéri medzinárodných vzťahov.