Racionalita ako normativita - Višňovský, Emil
Racionalita v koncepte historického vývoja západných filozofií. Racionalita ako normativita, ktorej zdrojom je inteligencia. Vymedzenie pojmu a podstata racionality. Inštrumentálna racionalita. Deweyho pohľad na racionalitu.