Niektoré základné prvky sociálnych aspektov trvalo udržateľného rozvoja - Sedlačko, Michal
Spoločenské a kultúrne aspekty trvalo udržateľného rozvoja (TUR). Požiadavky na trvalú udržateľnosť. Štruktúra problematiky TUR s dôrazom na sociálne aspekty. Sociálny rozvoj podľa chápania Svetovej banky. Spoločenské blaho. Verejná participácia a budovanie občianskej spoločnosti. Princípy budovania trvalo udržateľných komunít. Starnutie spoločnosti. Sociálna exklúzia. Opatrenia na posilnenie bezpečnosti. Medzigeneračný prenos chudoby. Opatrenia na odstránenie chudoby. Sociálny kapitál. Ľudské práva.