Daňovo-transferový mechanizmus v štátoch "Európskej pätnástky" - Neubauerová, Erika, 1968-
Zovšeobecnenie niektorých trendov, týkajúcich sa finančných vzťahov medzi vládnymi úrovňami národných ekonomík. Centralizácia versus decentralizácia. Vládne úrovne v štátoch EÚ 15. Kompetencie nižších vládnych úrovní v štátoch EÚ 15. Daňové príjmy v štátoch EÚ. Príklady špecifických daní vo vybraných štátoch EÚ 15. Forma transferu a prerozdeľovacie kritériá v štátoch EÚ 15.