Poradenstvo: Finančná matematika - Šturc, Boris, 1961-
Vymedzenie základných pojmov úrok, úroková sadzba a úrokové obdobie. Výpočet dĺžky úrokovacieho obdobia. Anglická, francúzska (medzinárodná) a nemecká (obchodná) metóda pre stanovenie úrokového obdobia. Typy úrokovania. Jednoduché úrokovanie polehotné. Základné rovnice pre jednoduché úrokovanie. Pojem súčasná hodnota pri jednoduchom úrokovaní a jej výpočet (diskontovanie). Jednoduché úrokovanie predlehotné. Zložené úrokovanie a jeho základné rovnice. Kombinácia jednoduchého a zloženého úrokovania. Praktické príklady a ich riešenia.