Dôchodkové sporenie a kolektívne investovanie - súvislosti - Pilch, Ctibor, 1957-
Význam produktov kolektívneho investovania na finančnom trhu. Vplyv na riešenie kritickej situácie väčšiny penzijných systémov. Základné pojmy. Kolektívne investovanie na Slovensku. Základné princípy kolektívneho vyjednávania. Úloha a postavenie depozitára. Vznik fondu a správcovskej spoločnosti. Dôchodkové správcovské spoločnosti (činnosť od 1.1.2005) - predmetom činnosti je vytváranie a správa dôchodkových fondov na vykonávanie starobného dôchodkového sporenia. Legislatíva.