Zákon č. 8/2005 Z.z. z 9. decembra 2004 o správcoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov
Postavenie správcov, ktorí vykonávajú činnosť v konkurznom konaní, reštrukturalizačnom konaní alebo konaní o oddlžení podľa osobitného predpisu, práva a povinnosti správcov, vzdelávanie správcov, pôsobnosť MS SR vo výkone správcovskej činnosti a dohľad ministerstva nad výkonom správcovskej činnosti. Za zákonom nasleduje dôvodová správa.