Technické požiadavky na výrobky - trhový dohľad - ochrana spotrebiteľa - Kollár, Vojtech
Prijímanie smerníc nového a globálneho prístupu v rámci negociačnej kapitoly Voľný pohyb tovaru. Zásady smerníc nového prístupu. Výrobky podliehajúce smerniciam. Situácia v SR a iných kandidátskych krajinách. Legislatívne úpravy - zákon o technických požiadavkách na výrobky a posudzovaní zhody. Zodpovednosti, vyplývajúce zo smerníc. Dokladový materiál o zhode. Činnosti trhového dozoru. Nové kompetencie Slovenskej obchodnej inšpekcie. Systémy pre výmenu informácií.