Komentár k novému poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné práce
Miestny poplatok za komunálne odpady a drobné stavebné odpady je každá obec povinná zaviesť na svojom území podľa paragrafu 2 ods. 2 zákona č. 582/2004 Z.z. o miestnych daniach ... . Predmet poplatku, poplatník a platiteľ poplatku, sadzba poplatku, určenie poplatku, ohlasovacia povinnosť, vyrubenie poplatku, vrátenie poplatku, zníženie alebo odpustenie poplatku v stanovených prípadoch.