Evropa soudců a Evropa politiků - Šlosarčík, Ivo
Postavenie, vplyv a medze medzinárodnej justície. Európsky súdny dvor (ESD) a jeho právomoci. Zloženie ESD a požiadavky na sudcov zastupujúcich členské štáty EÚ. Dopady jednotlivých druhov riadení na vývoj európskej integrácie ( dozorčia žaloba, žaloba na neplatnosť, inštitút predbežnej otázky, žaloba na náhradu škody). Reakcie členských štátov a vnútroštátnych súdov na judikatúru ESD. Spätná reakcia ESD.