Ekonomický rozvoj Izraela je stále neistý - Zverková, Soňa
Nepriaznivý vývoj HDP v Izraeli sa od vypuknutia palestínskej intifády v roku 2000 zastavil až v minulom roku. Pozitívne prognózy podporuje nízka miera inflácie, rast produktivity práce, klesajúce jednotkové mzdové náklady a fiškálna disciplína. Politická neistota ostáva naďalej hrozbou pre ekonomiku krajiny. Privatizácia štátnych spoločností v Izraeli. Pokles hospodárstva palestínskych autonómnych oblastí.