Sociálna ekonomická efektívnosť v environmentálnom kontexte - Čech, Jozef
Definícia sociálno-ekonomickej efektívnosti. Trhy a sociálna efektívnosť. Externé náklady a externé úžitky. Zlyhávanie sociálnej ekonomickej efektívnosti. Zlý systém vlastníckych práv. Nedokonalá štruktúra trhu. Divergencia sociálnych a súkromných nákladov na kapitál. Štátne zásahy. Náprava efektívnosti. Vyjednávanie a dohoda. Súdne vysporiadanie. Legislatíva a štátna regulácia. Nástroje environmentálnej politiky.