Jak stanovit průmerné vážené náklady kapitálu - Vacík, Emil
Objasnenie jedného z možných postupov pri určovaní budúcich priemerných vážených nákladov na kapitál - WACC. Priemerné vážené náklady na kapitál sú pravdepodobne popri ukazovateľa návratnosti investovaného kapitálu najdôležitejším ukazovateľom pri určovaní hodnoty spoločnosti. Použitie WACC pri stanovovaní trhovej hodnoty kapitálovej štruktúry. Oportunitné náklady pri financovaní vlastným a cudzím kapitálom. Stanovenie budúcej bezrizikovej miery výnosnosti. Oportunitná výnosnosť vlastného kapitálu (ROEforw). Oportunitné náklady cudzieho kapitálu. Stanovenie WACC pri rôznej škále alternatívnych zdrojov financovania.