Tendence a faktory vývoje hospodářského cyklu v České republice - Czesaný, Slavoj
Analýza vývoja hospodárskeho cyklu v ČR a charakteristika príčin a dôsledkov výkyvov ekonomickej aktivity v rokoch 1990-2003. Indikácie vnútornej a vonkajšej rovnováhy, ktoré v predstihu signalizujú možnosť spomalenia rastu resp. poklesu ekonomickej aktivity. Rozbor jednotlivých fáz hospodárskeho cyklu, recesia rokov 1990-1993 a 1997-1999 a expanzia v rokoch 1994 -1996 a 2000 -2003.