[Princípy pojištění a pojišťovnictví] - Majtánová, Anna
Vysvetlenie podstaty a podoby komerčného poistenia a poisťovníctva s jeho jednotlivými aplikáciami, v nadväznosti na ich fungovanie a úlohu v rámci celej ekonomiky. Logicky spracovaný materiál, ktorý napomôže pochopiť základné aspekty fungovania komerčného poisťovníctva v trhovej ekonomike s jeho špeciálnymi stránkami fungovania. Význam poisťovníctva, vymedzenie prístupu štátu k regulácii poisťovníctva, vývojové tendencie prejavujúce sa v rámci poisťovníctva ako odvetvia ekonomiky. Monografia je rozdelená do 13 kapitol. Recenzovaná kniha má byť vhodnou vysokoškolskou učebnicou, ale poslúži aj ako zdroj informácií pre poistných teoretikov a odborníkov z poisťovacej praxe.