Nositelé Nobelovy ceny za ekonomii za rok 2004 - Jonáš, Jiří
Nobelovu cenu za ekonómiu pre rok 2004 získali Finn, E. Kydland a Edward C. Prescott z USA za príspevok k rozvoju dynamickej makroekonómie: za analýzu časovej nekonzistencie hospodárskej politiky a faktorov ovplyvňujúcich hospodárske cykly. Prehľad odborných oblastí, v ktorých nositelia Nobelovej ceny celoživotne pôsobili.