Keď starý svet zostarne dokedy vydrží súčasný priebežný dôchodkový systém - Baláž, Vladimír
Predlžovanie priemerného veku a starnutie populácie. Prognózy demografického vývoja vo vyspelých krajinách. Vývoj ukazovateľa , ktorý sa nazýva miera podpory (support ratio), ktorý charakterizuje počet obyvateľov v aktívnom veku pripadajúcich na jedného dôchodcu. Populačný vývoj v ázijských krajinách. Ekonomicky aktívna populácia v Európskej únii. Znižujúci sa podiel ekonomicky aktívnych ľudí. Návrhy riešení a opatrení na odvrátenie nepriaznivej situácie.