Nový regionalismus: teorie a projevy ve svetové ekonomice - Cihelková, Eva
Podstata pojmu regionalizmus. Región v teórii regionalizmu. Tri vlny regionalizmu. Rozdiely medzi "starým a novým" regionalizmom. Diverzita regionálnych integračných foriem. Typy regionalizmu. Stav súčasného regionalizmu vo svete.