Zabezpečovanie kvality v komercionalizácii potravinárskych výrobkov - Lacková, Alica
Zvyšovanie úrovne kvality potravinárskych výrobkov a ich konkurencieschopnosť na domácom i zahraničnom trhu. Odporúčania pre dosiahnutie vysokej kvality výrobkov. Nevyhnutnosť prispôsobovať sa potravinovému zákonodarstvu EÚ a presúvať ťažisko zodpovednosti za výrobok na výrobcu, sprostredkovateľa, resp. dovozcu. Systém technických noriem a právnych predpisov. Hygienická bezchybnosť a zdravotná neškodnosť poživatín. HACCP - Analýza rizík a rozhodujúce kontrolné body. Systémy kvality podľa noriem ISO 9000. Potravinový kódex SR.