Očakávaný rozvoj turistiky kríva - Šimna, Ľubomír
Zmenené ekonomické a legislatívne prostredie po r. 1989 vytvorilo potrebu prehodnotenia zámerov rozvoja cestovného ruchu. Cestovný ruch by mal okrem iného vyrovnať rozdiely medzi regiónmi. Význam turistiky pre rozvoj hospodárstva krajiny. Slovensko má turistom čo ponúknuť - rôznorodé prírodné bohatstvo a množstvo kultúrnych pamiatok. Skutočnosť je stále neuspokojivá. Regionalizácia cestovného ruchu v SR.