Žijú si Američania nad pomery? čo majú spoločné výdavky spotrebiteľov, úrokové miery a inflácia - Baláž, Vladimír
Vývoj úrokov a inflácie v USA. Správanie amerických domácností, pri klesajúcej miere úspor využívali nízke úroky a nakupovali na dlh. Silný domáci dopyt generovaný súkromnou spotrebou domácností bol motorom ekonomického rastu nielen v USA ale aj v globálnej ekonomike. Spotrebiteľské ceny v USA prakticky nerastú. Nárast spotrebného "apetítu" sa úzko viaže na rast príjmov a bohatstva amerických domácností. Situácia na trhu hypoték. Vývoj na trhu nehnuteľností. Rast americkej ekonomiky. Úvahy o pokračujúcom raste americkej ekonomiky.