Sociální kontrola a právo - Urbanová, Martina
Pojem sociálnej kontroly. Socializácia ako univerzálny prostriedok sociálnej kontroly. Formálna a neformálna sociálna kontrola. Právna socializácia. Koncepty sociálnej kontroly a práva ako nástroje sociálnej kontroly. Radikálny prístup k sociálnej kontrole. Niektoré súčasné tendencie sociálnej kontroly. Nástroje sociálnej kontroly.