Alternatívne tresty v kontexte stratégií spoločenskej regulácie kriminality (od trestajúcej k obnovujúcej trestnej spravodlivosti) - Lubelcová, Gabriela
Spoločenské kontexty regulácie kriminality. Vývoj kriminality. Vývoj kriminológie. Vývoj trestnej politiky. Model retributívnej spravodlivosti. Model restoratívnej spravodlivosti. Restoratívna spravodlivosť a delikvencia mládeže. Teoretické implikácie.